Natjecanje mladih u elektrotehnici

11.studenog/2015

Naši učenici i profesor Josip Marić su 23. i 24. 10. 2015. godine sudjelovali su na praktično-edukativnoj radionici „ Natjecanje mladih u elektrotehnici“.

Pozdravne riječi uputili su nam voditelji projekta mag. elektrotehnike Ivan Šaravanja i ravnatelj Strukovne škole Široki Brijeg prof. Marinko Zeljko.

Ovo je bila odlična prilika našim učenicima da se upoznaju s učenicima i profesorima drugih škola, a najvažnije da steknu nova znanja i iskustva. Kao profesor-voditelj naših učenika izuzetno sam zadovoljan projektom, a posebno pristupom naših učenika.

Natjecanje se odvijalo u nekoliko različitih područja elektrotehnike:

- teorijski dio osnova elektrotehnike

- praktični dio iz područja automatike i digitalne elektronike

- prezentacija.

S obzirom na uvjete u našoj školi i nedostatak laboratorija zadovoljni smo što su naši učenici osvojili četvrto mjesto. Naravno da nisu bili u mogućnosti izvesti praktični dio zadatka jer se s tim nikada prije nisu susretali. Osvojili smo četvrto mjesto na ovom takmičenju zahvaljujući gotovo maksimalnom broju bodova iz teorijskih zadataka. Koristim ovu priliku da zamolim nadležne ili bar one koji ovo budu čitali da se napokon napravi projekt da Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića dobije potrebne laboratorije,  kako bi i naši učenici stjecali praktična znanja, jer bez kvalitetnih laboratorija nema kvalitetne  nastave u našoj struci.

  Prof. Josip Marić

Fotograije s natjecanja možete pogledati u fotogaleriji.